kollaasi

kollaasi

keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Unelmieni keittiö Is ready!

Noniin, nyt sit vihdoin pääsen tämän postauksen kimppuun. 
Olen kirjoitellut tätä suunnilleen pari kolme viikkoa aina välillä, kun vauva on nukkunut ja kun ei ole ollut muita kiireitä. Usein kirjoittamisen aika onkin ollut tosi myöhään illalla, kun vauva on jo yöunilla :) Meillä on ollut hammaskipuja jo pari viikkoa ja tuntuu olevan pahenemaan päin, sillä nyrkki hakeutuu koko ajan suuhun ja kuola lentää. Helppoa tämä blogin kirjoittaminen, kun muru haluaa purra sormeani toisesta kädestä samalla :D 

Mutta vihdosta viimein saan teille muutospostauksen keittiöstä, jota on suunniteltu ja tehty kuin iisakin kirkkoa :D 

Mistä kaikki lähti...

Muutimme tosiaan tähän kotiimme 2014 tammikuussa ja keittiö oli ehkä suurin asia mitä halusimme muuttaa talossa. Talon rakentajat olivat päättäneet laittaa sinisen maalaisromanttisen keittiön taloon ja mielestämme se ei istunut sitten yhtään talon moderniin ulkokuoreen. 

Kilpailutin suunnitelmaani viidellä toimittajalla ja lopuksi päädyimme Kvik:iin sen skandinaavisen vetimettömän ulkonäön johdosta. Tietty hintakin ratkaisi pikkuisen ;) 
Hintaeroa kalleimman ja halvimman välillä täysin samalla suunnitelmalla oli 12 000 euroa. 
Kallein vaihtoehto olisi ollut Keittiömaailma ja halvin IKEA. Jostain syystä IKEA:n keittiötä en kuitenkaan kotiini halunnut, vaikkakin sen erittäin hyvälaatuiseksi olen todennut, koska niitä olen myös jo kolme aikanaan asentanut. 
Kvik oli sitten hinta-laatu-suhteeltaan meille sopivin. Valintaan vaikutti myös samaa näköä olevat kylpyhuonekalusteet, jotka myöskin hankimme Kvik:ltä.

Keittiössämme oli alunperin osa tasoista kiveä ja osa puuta. Rungot olivat kirsikan väriset ja ovet siniset. Lattia punaisenruskea ja välitila sinistä mosaiikkijäljitelmää... jep jep ;)

Rakastan pyöreää ikkunaa kaappien päällä, mutta korkeiden kaappien takia siitä ei näy keittiöön kun puolet. Tähän halusimme myös muutoksen :)

Huomatkaa että tyylini on muuttunut hieman modernimmaksi 2013-2016 välillä :D 


Nurkka-allas oli varmaan epäkäytännöllisin asia maailmassa. Mihin ihmeeseen tarvitaan altaan takana oleva tila?
Jääkaapit vaihtuivat lähes samantien kun muutimme 2014 rosterisiin. 

Ruokatilan yhteydessä ollut vitriinikaappi oli todella epäkäytännöllinen ja siihen halusimme ehdottomasti integroidun kahvikoneen ja paljon kaappitilaa. Emme välitä nykyään enää niinkään vitriinitilasta keittiössä vaan kauniit astiat saa sitten olla ihan avohyllyllä näkyvissä, jos sellaista kaivataan.




Kuvassa jo tavarat purettu ja pakattu, koska olen liian hätähousu ottamaan ensin kuvia :D 

Sain vanhan keittiön myytyä torissa ja kauhea hinku tuli purkaa sitä, kun kaupat oli tehty. 



Seinälaatat lähti sit samana iltana kun keittiö :) Tuli vähän tasoitettavaa pintaa niin todettiin, että ylitasoitetaan koko keittiö ja ruokahuone.

Lattialaatoista aloitettiin remontointi <3 Sama laatta siis jatkuu eteisestä asti keittiön perälle.
Meni muutama säkki "ylimääräistä" laattalaastia, kun lattia kaatoi mukavasti kulmiin jopa senttien verran, ja kaikki tottakai suoristettiin.
Ruokapyödän päädyssä olevaa vitriiniseinää jouduimme syventämään kasvattamalla seiniä neljä senttiä ulospäin, koska emme löytäneet kenenkään mallistosta tarpeeksi vähän syvää kaappia. Ja vaikka olisimme teettäneet kaapit siihen, ei lautaset olisi mahtuneet sinne. Siispä taas vaikeimman kautta eli seinän siirtoon :D Kahvikoneelle jouduttiin lisäksi puhkaisemaan reikä kodinhoitohuoneeseen, koska se vaati syvyyttä 60cm. Arvaatte varmaan kuinka nättiä nyt on kodinhoitohuoneessa... no, kaikki aikanaan!


Lattian väriksi valikoitui musta (tai oikeastaan hyvin tumman harmaa) 60 x 60 laatta ja koska halusimme mustavalkoisen keittiön päätimme maalata myös perimmäisen seinän mustalla.  Täytyy myöntää, että ensimmäinen musta maalikerros tehtiin normaalilla seinämaalilla ja sitten todettiin, että pakko käyttää Tikkurilan Luja-maalia. Luja-maali on suunniteltu kosteisiin olosuhteisiin ja sitä pystyy myös pyyhkimään. Niinpä seinä maalattiin muutamaan kertaan :D Jouduimme myös nostamaan tason päällä olevien ikkunoiden alareunaa, jotta taso tulisi paremmalle korkeudelle. Aikaisemmin keittiössämme oli myös korkeampi seinämä näköesteenä tasoille, mutta purimme sen, jotta keittiö olisi avarampi jatkossa.

Kivitasoja emme ottaneet Kvikiltä koska heillä ei ollut valikoimissa 30 milliä paksua kiveä tai komposiittia. Halusimme täysin valkoisen ja puolimatan komposiitin ja taas kerran kilpailutin noin 5-7 toimittajaa, sekä Suomesta että Virosta. Oli todella selkeä ero hinnoissa ja mietinkin voiko oikeasti saada hyvää laatua ja palvelua Virosta näin paljon halvemmalla.
Nyt voin sanoa että, todellakin voi! Taas kerran halvimman ja kalleimma paketin hintaeroksi muodostui peräti 3 000 euroa. Sama kivi, samat leikkaukset, ja mittaus ja asennus. (Arvatkaa kuka oli kallein...Keittiömaailma). Ja halvin oli eräs toimittaja Virosta, jonka kiveen emme kuitenkaan päätyneet, koska halusimme nopeamman aikataulun. Virosta Diapol pystyi toivomaamme aikatauluun.
Tarjouksen hyväksymisestä mittaajat olivat meillä jo seuraavana päivänä ja nämä nuoret miehet olivat niin huippuja ettei sanat riitä! Olimme valinneet valkoisen altaan heidän valikoimistaan ja tämä mittaaja/asentaja totesi, että teen virheen jos laitan valkoisen, kun musta sopisi meille kuulemma paljon paremmin. Hän esitteli kuvastoa ja niinpä vaihdoimme allasmallia. (ja hintakin hieman laski entisestään) Hän myös totesi, että päälle huullettava allas ei toimi läheskään yhtä hyvin kun altakiinnitettävä ja suositteli senkin vaihtamista. Keskustelun jälkeen tämäkin vaihdettiin. Hän sanoi ilmoittavansa kaikki muutokset tehtaalle ja minun ei tarvitse tehdä enää mitään. 

Asennuksestakin pari sanaa. Samat miehet tulivat sitten viikon päästä kivien kanssa niitä asentamaan ja he tekivät uskomattoman hyvää jälkeä ja siivosivat kaikki sotkunsa ja pesivät tason lopuksi ja olivat niin tarkkoja ja ystävällisiä, että todella harvoin näkee nykypäivänä tälläistä. 

Ja se on mainittava, että kivitasot toimitettiin VIIKOSSA. Ensimmäisestä puhelinkeskustelusta oli 9 päivää ja tilauksen kirjauksesta viikko, kun kaikki oli valmista. Suomesta kysyttäessä toimitusajat huiteli 6-8 viikossa...olisi meillä paljon opittavaa etelänaapuristamme!

Liesituulettimen tilasimme myös Virosta. Olin jo vuosia himoinnut Elica star liesituuletinta ja nyt sen päätimme investoida. Onhan se upea ilmestys valot päällä tai ilman ja yllättävän helppo pitää puhtaana. Päällinen koostuu kolmesta levystä joissa kristallit on ja ne saa helposti irti ja astianpesukoneeseen <3
Kysyin kyseistä tuotetta parilta toimittajalta Suomesta ja sanoivat, että on vähän toimitusvaikeuksia. No Virosta nettikaupasta se tuli maanantai aamuna, kun torstaina edellisellä viikolla olin tilauksen tehnyt. Se niistä toimitusvaikeuksista. Harmittaa tietty suomalaisten yritysten puolesta, mutta aina ei mahda mitään varsinkin kun näin isoista hintaeroista/toimitusajoista puhutaan...

Muutama juttu puuttuu vielä keittiöstä mitä sinne olen halunnut ja suunnitellut kuten joku avohylly mihin saan nätisti astioita esille. Toinen juttu on televisio seinäkiinnityksellä, mutta siitä emme ole vielä varmoja, joten tästä syystä se on vielä laittamatta.

Millainen siitä sitten tuli :)



Epäsuoraa valoa asensimme vähän joka puolelle. Yläkaappien takana kiertää led-nauha (kaapit ei siis ole kiinni suoraan seinässä vaan teimme niiden taakse kehikon mihin kaapit sitten asennettiin. Kaikki kun pitää tehdä vaikeimman kautta ;) Myös kaappien sokkelissa menee led-nauha, joka näkyy hyvin yläpuolella olevasta kuvasta. Yläkaappien alla on kaappeihin kaiverretut valot, jotka olivat suoraan Kvik:n mallistosta.
+ tietty jokaisessa vetolaatikossa on avattessa valot :) Että valoa piisaa :)

Nyt ylhäällä oleva ikkuna korostuu, kun emme valinneet niin korkeita kaappeja.

Musta-valkoinen ja ripaus vihreää <3 <3 <3

Ruokapöytämme päällä oleva valaisin sopii nyt tilaan ja liesituulettimeemme :) 

Murun oma tuoli on tottakai pöydän päässä. Stoken uusin malli on kyllä maailman kätevin ja todella hyväksi osoittatunut valinta.



Allas istuu todella hyvin ja asennettu tosi nätisti. Luojalle kiitos valitsimme sittenkin tämän altakiinnitettävän asennuksen.
Yksi keittiömme onnistuneimmista valinnoista on mielestämme kaksi integroitua astianpesukonetta. Kummallakin puolella allasta on siis pesukone ja nekin on vetimettömiä Push-open-tekniikalla, kuten roskisvaunummekin. Ehdoton muun muassa juhlissa joissa tulee paljon tiskiä.

Uuni ja mikro löytyvät nyt päällekkäin hyvältä korkeudelta. Jääkaapiksi valitsimme Samsung:in ranskalaistyylisen jääpala-automaatilla olevan rosterikoneen.

Kenwood:n yleiskoneenikin sopii uuteen keittiööni <3 (Saatoin valita sen kyllä värin perusteella ;)  ) Ja ehkä myös sen että siinäkin lukee Limited Edition... :)



Nappia painamalla aina juuri jauhettua tuoretta kahvia <3

Ja tietty tuoreita liljoja maljakossa niin pitkään kun niitä saa <3
Sellainen kodin sydän meiltä löytyy tästä eteenpäin.



Mitäs mieltä olette muutoksesta? Aika huima ero vai mitä ;)

Nyt keittiö sopii niin paljon paremmin meille, mutta voin kyllä myöntää, että pieni siivoushirmu minusta on tullut kaiken tämän valkoisuuden takia. Odotan kauhulla, kun pieni rakkautemme kasvaa ja alkaa syömään itse ja lääppimään tahmasilla käsillään kaappeja :D

Seuraavaksi sitten pieni kooste ristiäisistämme ja pienen rakkautemme nimi :)

Ihanaa loppuviikkoa ja tänään murulle täyttyykin jo tasan kolme kuukautta, voi kun aika menee nopeasti ja muru on jo iso tyttö <3

Ps. Olisi mukavaa jos kävisitte tykkäämässä face sivustani niin saisi "vakilukijakuntaa" ja on aina vaan mukavampaa kirjoitella kun tietää että joku juttujani lukeekin :) Kiitos jo etukäteen <3
Linkki löytyy TÄSTÄ

54 kommenttia:

  1. Vau mikä ero vanhan ja uuden välillä! Keittiönne on kyllä todella upea ja tuolla varmasti kokkailee mieluusti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ellanoora <3 Kyllä kokkailee (ja siivoaa taas sen jälkeen ahkerasti) :D

      Poista
  2. Aivan ihana ja miten hauskaa, me myös virosta tää sama tuuletin hankittiin sekä kivitasot otimme Granimarilta virosta. Diapol ja granimar olivat sekä palvelussa että asennuksen joustavuudessa parhaat. Hintaero suomeen oli osin 3000-5000€.
    Me myös harkitsimme samaa upeaa jääkaappia, mutta päädyttiin integroituun. Tuo on upea ja mahtava ero. Voikumpa meilläkin jo valmistuisi kokonaan 😍 Onnea upeasta keittiöstä ❤️ Siihen kannattaa satsata, siellä viettää paljon aikaa. 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tanja kauniista sanoistasi <3 Joo, virosta vaan yksinkertaisesti tulee niin paljon edullisemmaksi tälläisten tuotteiden hankkiminen ettei minulla ainakaan ole varaa ottaa Suomesta. Meillä tuli keittiöön vaan reilu 3 neliötä kiveä ja silti hintaero oli yli 2900 euroa. Diapol:illa on ainakin niin huikeaa tasoa asiakaspalvelu, että voin kyllä heitä hyvällä omalla tunnolla suositella tästä eteenpäin! Ja jääkaappi on meillä aika hallitseva elementti keittiössä mutta pidämme rosterista ja se tuo vaihtelua muuten koko valkoiseen keittiöön. Ja ps. Kannattaa vaan painaa loppuun remontti jos siis teillä vielä kesken, se on vaan niin vapauttava fiilis kun on jokainen lista paikallaan. Pääsee nauttimaan keittiöstään ilman että aina miettii minä päivänä jaksaisi tehdä sen loppuun. Nimim. Kokemusta on :D

      Poista
  3. Todella upea muutos! Kaunis keittiö :)

    VastaaPoista
  4. Hieno lopputulos! Mä valitsin valkoisen keittiön ja valkoisen altaan, molemmat oli isoja virheitä. Viisi lasta ja valkoinen sisustus ei toimi. Seuraavaan taloon, valitsen harmaan :D Tai sitten valkoisen, kun muksut on jo isoja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Ja joo, itseäkin hirvittää kaikki valkoisuus ja mun siivoushulluus yhdistelmänä :D Ja ps. musta allas oli yksi parhaista päätöksistä myös keittiössä. Mietin meinaan todella kauan mustan ja valkoisen välillä!

      Poista
  5. Wau mikä muutos. Aivan ihana nyt!

    VastaaPoista
  6. Wau mikä muutos. Aivan ihana nyt!

    VastaaPoista
  7. Oh wauuu! Siis onko toi sama tila??? Mieletön muutos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos S-Beauty of Life! Sama tila kyseessä :D Onneksi ei päädytty vaan vaihtamaan kaapin ovia kun sekin kävi sekunnin ajan mielessä muuton jälkeen :) Kirsikan väriset rungot oli siinä ratkaiseva tekijä, kun niitä en pystynyt katselemaan :D

      Poista
  8. Ihana muutos! Ei kyllä uskoisi samaksi tilaksi. Saanko kysyä että paljonko keittiö tuli kokonaisuudessa maksamaan? Itsellä keitiöremppa edessä ja vähän budjettia kaavailen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Fiso <3 Keittiön kokonaiskustannusta emme ole laskeneet mitenkään tarkalleen koska muun muassa laatat seisoivat kellarissa kaksi vuotta odottamassa lattiaan pääsyä ja kodinkoneet hankimme noin 2 vuotta sitten. Karkea arvio on kun itse teimme kaiken niin noin 15-20 000 euroa sisältäen liesituulettimen, joka yksistään jo oli lähes pari tonnia ja kattoon upotetun musiikkijärjestelmän joka myöskin oli reilun tonnin. Eli tollaisissa asioissa jos karsii kustannuksia niin aika edullisesti saa. Kahvikone olisi myös ollut joku 1600 euroa alennuksilla mutta bongasin sen torista kun joku oli ostanut näytekeittiön ja halusi sen tilalle mikron niin sain siitä täysin käyttämättömän paketissa olevan laitteen 400 eurolla. Itse vannon torin nimeen kyllä :) Sieltä löytää aivan kaiken :)

      Poista
  9. Aivan mieletön!! Ja mikä ihana sesu sielä istuu! <3

    VastaaPoista
  10. Aivan mieletön!! Ja mikä ihana sesu sielä istuu! <3

    VastaaPoista
  11. Huikea muutos! Lopputulos on kyllä hienostunut ja ihanan elegantti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Business Woman <3 Juuri tuota keittiöllä hainkin joten olen siis onnistunut tavoitteessani <3 :)

      Poista
  12. No nyt voi puhua todellisesta muutoksesta :)

    VastaaPoista
  13. Keittiö on aivan ihana <3 Muistatko mistä tilasit tuon liesituulettimen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 En muista, mutta ihan googlen kautta löysin yrityksen.

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  14. Ihan mielettömän upea!

    VastaaPoista
  15. Aivan ihana! Kaiken kaikkiaan todella onnistunut kokonaisuus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! Olipa piristävää saada näin mukava kommentti heti maanantai aamupäivään 😊

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  16. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  17. Hienolta näyttää! Saako kysyä mikä tuo 60x60 laatta on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos kommentistasi <3 Vastasinkin jo suoraan kyselyysi facessa mutta laitampa nyt tähänkin että Vehoniemen laattamyymälästä ostettua laattaa joskus 4vuotta sitten mutta en nyt millään muista laatan tarkempaa nimeä tai muuta.

      Poista
  18. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  19. Tosi tyylikäs! Iskee remonttikuume itellekin :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia <3 <3 <3 Voi kun itselläkin olisi remonttikuume. Nyt tuntuu kyllä hieman pakkopullalta saada saunaosasto ja alakerran kylppäri pakerrettua loppuun... huh huh!

      Poista
  20. Wow! siis niin sika hieno keittiö!! <3 Nyt kyllä taatusti viihtyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nöyrin kiitos Jonna M <3 Ihanaa saada näin ihania kommentteja!!!

      Poista
  21. Hei!

    Olen ihastunut tiohon liesituulettimeen mutta mieheni on vakuuttunut että se on tehoton kapistus. Miten hyvin ajaa asiansa eli imee? Ilmeisesti suodattamiakin on vaihdettava aika usein. -D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Mielestäni liesituuletin toimii kuten muutkin aktiivihiilisuodattimella olevat mallit ja olisi hyvä laittaa päälle ainakin 5 minuuttia ennen ruoan valmistusta jotta ilman kiertosuunta ehtii vaihtua. Me ollaan vaihdettu nyt ekaa kertaa suodattimet eikä ne olleet edes kovin likaiset. Ainoa miinus on tässä mallissa mielestäni se että kovimmalla teholla pitää jo aika kovaa hurinaa ja siitä syystä sitä ei tule usein pidettyä ”täysillä”. Meillä kuitenkin ajaa täydellisesti asiansa liesituulettimena ja kristallit on ihanan helppoa putsata astianpesukoneessa ❤️

      Poista
  22. Hei!

    Ihanalta näyttää! Onko Kvikin push open-tekniikka toiminut teillä hyvin keittiössä? Meillä on tarjous Kvikiltä ja tuo toiminto on ainoa mikä mietityttää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Ja anteeksi etten huomannut vastata aikaisemmin!!! Push-open on toiminut meillä todella hyvin. Yhden kerran yksi laatikko oli jäänyt jumiin mutta sekin noin parin kymmenen kerran painamisen jälkeen aukesi ja taas toimi normaalisti! Nyt tosiaan kun lähes kaksi vuotta keittiöö käytellyt niin huomaa että optimaalinen painamislujuus on jo niin selkärangassa että tuntuu että toiminto vaan paranee ja laatikot avautuu ja sulkeutuu tosi hyvin ja pehmeästi. Alussa kun ehkä painoi jopa hieman liikaa. Keittiömme yläkaapeissa olevia push-open toimintoja en edes nykyään käytä koska mielestäni on kätevämpää vain avata ovi alareunasta vetämällä ☺️

      Poista
  23. Ohos! Miksi ihmeessä muutitte noin lämminhenkisen keittiön kylmäksi ja kalseaksi? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Minusta kodin pitäisi olla aina omistajansa näköinen jotta siellä ”sielu lepää” ja kun ostimme talon niin päätimme heti että keittiöstä pitää saada enemmän meidän näköinen. Omasta mielestäni nykyinen keittiö ei ole kalsea tai kylmä mutta ymmärrän täysin että makuja on monia ja siksi varmaan tämä edellinen keittiö lähti uudelle omistajalle joka sai siitä vielä upean keittiön pitkäksi aikaa. Vanhassa oli kyllä lämpöä ja kodikkuutta sen myönnän mutta 60-vuotta vanhassa rintamamiestalossa 10-vuotta asuneena halusin tähän kotiin jotain täysin erilaista ❤️

      Poista

Kommenttejanne innolla odottaen :)