kollaasi

kollaasi

sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Lasikaide asennettu


Viikonloppuna tuli kyllä tehtyä hurjasti remonttia. Perjantaina kun sain kakun luovutettua noin 8 aikaan illalla laitoimme hihat heilumaan samantien. Työn tohinassa vierähti yö puoli viiteen asti.

 Lauantaina aloitimme aamun kahvihetkellä <3 
  

Päivällä pidimme pienen paussin kun poikkesimme hot rod & rock show:ssa katselemassa jenkkejä.

Muutama kiva löytyikin mutta kivointa kuitenkin oli nähdä Elastisen keikka. Vieläkin soi päässä laulut... tää on mun lemppari!!!



"Mul ei ollu mitään muut ku mahdollisuus
ja tieto siitä että mitä tahdon voin saavuttaa
koval duunil asiat vaan onnistuu
kokeillaan ja sit taas noustaan jos kaadutaan
hanskat ei tipahda
periks ei anneta
ne sanoo: et pysty, et voi, ei kannata
mun korvissa se kaikki kuulostaa haasteelt
ne saa luun kurkkuunsa, kun tulosta taas teen
jatkan jaksan vaikka väkisin
jos ois helppoo, kaikki tekis niin
mus on voima, jota en voi vaimentaa
pusken täysii aina vaan
mun ei täydy, vaan mä saan"

Mutta sitten taas riennettiin kotiin jatkamaan yläolkkarin muutostyötä.

Illalla mies totesi, että ennen ei mennä nukkumaan ennen kun on remontti valmis. No valmista tuli siinä 11 maissa aamulla... jep!  Siitä aloimme siivoamaan ja "sisustamaan" joten eipä sitten menty nukkumaan ollenkaan. Nyt vähän väsyttää mutta olen niin innoissani muutoksesta että oli pakko vielä ottaa muutama kuva ja laittaa teillekkin näytille :)

Muistatteko kun laitoin kuvan yläkerran valurautakaiteesta? 

Se on nyt poissa ja lasikaide tilalla <3 



Otimme tarjouksia muutamasta paikasta lasikaiteesta asennettuna meidän vaatimuksilla ja hinta huiteli aina 3000 euroa yläpuolella, joten päätimme tehdä sen itse. 

Tilasimme muutamasta paikasta osat ja loppuhinnaksi jäi noin 1200 euroa. Sain vanhasta kaiteesta torissa 1000 euroa joten kalliiksi muutos ei tullut. 
Työlääksi kylläkin!!!

Asennusta hankaloitti huomattavasti lattiassa menevät vesiputket ja todella pitkä jänneväli. 

Vaihdoimme samalla laminaatit tilaan. Olemme valinneet koko taloon laminaatiksi Mammutti-12 milliä paksun lankkulaminaatin. Siinä yhdistyy laminaatin kestävyys ja parketin lankkumaisuus ja aitous.   

Yläkerran pääseinän maalasimme Mulperi H484 maalilla. Muut seinät tulivat perusvalkoiseksi

Ennen

Jälkeen




Käsikaide


Lattiatuki
Kiinnitysosat teimme itse töissä jotta saimme niistä tarpeeksi vahvat


Sisustuksessa meillä on pääasiassa mustaa ja harmaata.  Liian mustaa tällä hetkellä mutta katsotaan huonekaluja sitten ihan rauhassa :) 

TV:n takaseinä mulperi H484

Rakas Boknäs sivypöytäni ja Lene Bjerren keinuheppa <3

Mutta sellainen muutos :)

Eikö tehnytkin tilasta niin paljon valoisamman <3 

Rakastan niin muutosta, vaikka tällä hetkellä onkin sormissa 5 rakkulaa ja polvet mustana konttaamisesta :) 

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

18 kommenttia:

  1. Vau! Todella onnistunut muutos. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi<3 Omastakin mielestä muutos onnistui hyvin ja tilasta tuli sen näköinen kun olin suunnitellutkin :)

      Poista
  2. Hieno on. Kun teitte itse, niin miten saitte mitattua tai mittautettua millaista lasia vaaditaan ja että kestääkö kaide pistekuormaa tarpeeksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla että pidät! Ja todella hyvä kysymys! Itse tehdessä laskemme tarkemmin mitoituksen ja otamme kaiken varman päälle eli ylimitoitamme kestävyyden. Laseiksi valikoitui 6+6mm karkaistu ja laminoitu lasi vaikka 4+4 olisi kuulemma kestänyt aivan yhtä hyvin. Päätykkiinnikkeet (käsijohteeseen) olivat myös liian hepposia "kaupan" valikoimassa, joten ne teimme itse rosterista. Näin saimme myös tangon päälle mittaa muutaman sentin lisää mikä lisää jämäkkyyttä entisestään. Sivutuet pultattiin 150mm pulteilla seiniin. Lattiatuki olisi itsessään riittänyt kannattelemaan laseja mutta halusimme lisätä lasien päälle rosterikäsijohteen, joka kuin liimasi kaiken paikoilleen. Pisin jänneväli on tällä hetkellä 4,4 metriä eikä kaide heilu tai hempu yhtään. Hurjasti tukevampi kuin aikaisempi valurautakaide joka antoi esim nojatessa periksi useita senttejä. Nyt kaiteessa voi vaikka roikkua ja se kestää <3

      Poista
  3. Wow, ihan uskomattoman hieno!:) jatkakaa samaan malliin niin saatte mielettömän hienon talon!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihanaa saada näin hurjan positiivistä palautetta! Ostimme talon siinä mielessä että jokainen pinta (paitsi katto) menee uusiksi ja pikkuhiljaa teemme kaiken itse. Yritän laittaa aina ennen ja jälkeen kuvat huoneista jotta saa paremman käsityksen muutoksesta. Kiitos vielä <3

      Poista
  4. Vau! Todella onnistunut muutos! :)

    VastaaPoista
  5. Muutoksen tuoma lopputulos näyttää kuvissa varsin korkeatasoiselta! Nyt tuo muutettu tila sisustuksen kanssa on kyllä varsin tyylikäs kokonaisuus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kauniista sanoistasi <3 Ja yritämme kyllä tehdä aina parhaista mahdollisista materiaaleista ja itsellemme kun tehdään ei virheitä hyväksytä :)

      Poista
  6. Todella hieno muutos, kannatti kyllä uurastaa yö tuon takia! :D Muutenkin nätinnäköistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatettiin uurastaa viikko jo aikaisemminkin mutta valmistuminen aina vaan venähti tuon "harmittavan" päivätyön takia niin täytyi saada viikonloppuna mahdollisimman paljon aikaiseksi :D Ja kiitos! Ihanan positiivisiä kommentteja <3

      Poista
  7. Ihanasti tuo valoa. Teitte täydellisen urakan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!!! Nyt on sit kaiteetkin asennettu rappusiin (seuraava postaus) ja kaikki alkaa olla tälle viikolle valmista :) Ens viikolla sit jatkuu :D

      Poista
  8. Upea lasikaide!!!
    Etsin vastaavaa. Mistä ostitte lattiakiinnikkeen ja kaidelasin?

    VastaaPoista
  9. Kiitos <3 Kysymykseesi on vähän hankala vastata alatuen osalta koska se on 50% itsetehty ;) Eli valmiina näin matalaa mallia ei saanut. Me ostimme alumiini-väliseinäkannaketta ja jyrsimme yrityksessämme sinne itse sisuksen, minkä avulla lasista tuli supertukeva. Teimme itse myös lisäkiinnikkeet siihen reunoille ja keskelle jotta se varmasti on tukeva. Kaidelasit on Aki-lasista ja heitä voin kyllä hyvin mielin suositella koska homma pelasi ja lasit saapuivat juuri kun oli sovittu. He myös auttoivat mitoittamaan lasin vahvuutta ja korkeutta jotta se täyttää standardit :) Toivottavasti vastauksesta oli hyötyä :) Korkeampaa alatukea myy ainakin Haikara Group Oy.

    VastaaPoista

Kommenttejanne innolla odottaen :)